Noordhollands Dagblad: ‘Biografie Reinbert de Leeuw geeft tijdsbeeld Nederlandse muziekgeschiedenis’

Terwijl gisteravond het WK voetbal begon in Brazilië, gaf ik in in Zael te Meppel de aftrap van mijn lezingenreeks over mijn biografie Reinbert de Leeuw: mens of melodie. Deze prachtlocatie vlakbij theater Ogterop in hartje centrum was goed gevuld met een zeer geïnteresseerd en enthousiast publiek. Na afloop werden veel inhoudelijke vragen gesteld en er ontstond zelfs een levendige discussie over het belang van Reinbert de Leeuw voor het Nederlandse muziekleven. Een heel fijne avond, waarop boekhandel Barth aardig wat exemplaren van mijn boek verkocht – die ik uiteraard allemaal signeerde.

Thea Derks, Zael 12 juni 2014

Thea Derks, Zael 12 juni 2014

De Meppeler Courant had op 6 juni nog een aankondiging geplaatst, met daarin een anecdote uit mijn boek. De afgelopen maart overleden bariton Lieuwe Visser vertelt hierin over een memorabel optreden van het Schönberg Ensemble onder leiding van Reinbert de Leeuw in theater De Muzeval in Emmen.

Meppeler Courant 6 juni 2014

Meppeler Courant 6 juni 2014

Op 12 juni verscheen een mooi artikel van Hans Visser over mijn biografie onder de titel ‘Ik dacht, hij draait wel bij’, dat werd gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad, het Haarlems Dagblad, de Gooi- en Eemlander en het Leidsch Dagblad. Visser noemt het ‘een kloek, luxueus uitgevoerd boek. Meer dan een biografie. Het is een tijdsbeeld, een geschiedenis van de recente Nederlandse muziekgeschiedenis. [..] Een boek, kortom, waar Reinbert de Leeuw ‘blij mee zou kunnen zijn’.

Haarlems Dagblad 12 juni 2014

Haarlems Dagblad 12 juni 2014

ier.

Inmiddels is ook de lezing bij Feijn in Alkmaar helemaal rond. Daar zal ik op dinsdag 30 september spreken over mijn biografie in het eigen theater ‘Lezen is Feijn’. Ik zie ernaar uit!

About Thea Derks

I am a Dutch music journalist, specializing in contemporary music, and a champion of women composers. In 2014 I wrote the biography of Reinbert de Leeuw (3rd edition in 2020) and in 2018 I published 'Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht'.
This entry was posted in archive, background, news, personal and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s