Martin Kaaij over Reinbertbio: ‘Een voorbeeldig boek’

Ook deze week weer aandacht voor mijn biografie Reinbert de Leeuw: mens of melodie, die verscheen bij Leporello UitgeversNaar aanleiding van mijn gesprek met Tom Klaassen in de uitzending van Vrije Geluiden op Radio 4 van a.s. zondag 25 mei, schreef Martin Kaaij een stuk voor de VPRO Gids.

Met een knipoog naar de Notenkrakers waartoe Reinbert behoorde, luidt de titel ‘Derks kraakt harde noot’. Kaaij noemt mijn biografie ‘voorbeeldig’ en constateert dat het ‘een standaardwerk’ is voor de geschiedschrijving van de vermaarde Nederlandse ensemblecultuur. ‘Een boek kortom, om in één ruk uit te lezen, maar ook om dingen in na te zoeken en uit te citeren.’

VPRO Gids (nr. 21) 24 mei 2014

VPRO Gids (nr. 21) 24 mei 2014

In de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden verscheen vandaag een bespreking van mijn biografie door Rudolf Nammensma. Helaas kan ik het artikel niet lezen, aangezien geen van beide kranten in Amsterdam te koop is. Ik hoop spoedig een pdf te krijgen en een exemplaar van de fysieke krant.

Bij dat artikel wordt ook mijn lezing op 12 juni aangekondigd in Zael te Meppel. Ik ontving zojuist ook de poster van organisator Adriaan Meij. Reinbert de Leeuw lezing

Ook geboekt, maar nog wat verder in het verschiet ligt een lezing bij de boekhandel Jansen en De Feijter in Velp op 25 september a.s. Voor 4 september staat een optie bij boekhandel Nawijn en Polak in Apeldoorn.

 

 

 

About theaderks

Thea Derks is a Dutch music journalist, who studied musicology at Amsterdam University. She' specialized in contemporary music and always has an eye open for women composers. In 2014 she wrote the biography of Reinbert de Leeuw and in 2018 she published 'Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht'.
This entry was posted in archive, background, news and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Martin Kaaij over Reinbertbio: ‘Een voorbeeldig boek’

  1. Pingback: Geanimeerde #Reinbertlezing voor muziekbibliothecarissen van NVMB | Contemporary Classical – Thea Derks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.