Biografie Reinbert de Leeuw nu te koop

Vandaag verscheen eindelijk mijn biografie Reinbert de Leeuw: mens of melodiebij Leporello Uitgevers in Amstelveen. Ik ben bijzonder trots en opgelucht dat de vrucht van mijn jarenlange arbeid nu toch voor het publiek toegankelijk is geworden. Het boek geeft een diepgravend beeld van het muziekleven én van het algemene culturele leven in Nederland vanaf de Tweede Wereldoorlog en is vanaf vandaag te koop. Ik schreef een bericht voor Cultuurpers.

Op de voorpagina van Het Parool zegt De Leeuw tegen Erik Voermans woest te zijn, omdat de biografie zonder zijn autorisatie is verschenen. Verderop in deze krant wijdt de muziekjournalist een twee pagina’s grote bespreking aan mijn boek, onder de titel ‘Menselijk portret van een muzikale reus’. Voermans noemt het ‘een eerlijk, buitengewoon degelijk gedocumenteerd boek’, waarin De Leeuw ‘nergens naar de mond [wordt] gepraat, maar ook ‘nergens lof [wordt] ontnomen, waar lof op zijn plaats is’.

Voermans concludeert dat Reinbert de Leeuw zich enorm heeft ‘aangesteld’ door zijn autorisatie te weigeren. Hij besluit zijn stuk aldus: ‘Daardoor heeft zij een prachtig monument opgericht, dat een van Nederlands grote muzikale zonen volledig recht doet. Zowel de mens als de melodie.’

menselijk portret van muzikale reus Parool 14-3-2014

Thea Derks + Reinbert de Leeuw (c) Co Broerse -september 2007

Advertisements
This entry was posted in background, news and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s