Abbie de Quant maakt voorstelling rond Sigalit Landau

De fluitiste Abbie de Quant programmeert al jaren avontuurlijke concerten, waarin ze samenwerkt met andere disciplines. Voor haar nieuwste voorstelling Waterspiegel liet ze zich inspireren door de video’s van de Israëlische kunstenares Sigalit Landau. ‘Ik werd totaal gefascineerd toen ik haar filmpjes op de Biënnale van Venetië zag, en hoorde er meteen muziek bij. Het mooie is dat Landau poëtische beelden koppelt aan een sterke maatschappelijke betrokkenheid.’

De Quant koos zeven video’s, waaronder Mermaids, gedraaid op de grens tussen Israël en Gaza. Drie naakte vrouwen worden als het ware door de golven op het strand gegooid en weer teruggesleurd. Wanhopig lijken ze zich vast te willen klampen aan het zand, waarbij hun vingers sporen achter laten die telkens weer worden uitgewist.

Bij de video’s worden gedichten voorgedragen van Mordechai Geldman en Guus Janssen componeerde nieuwe muziek. De voorstelling gaat a.s. zondag 9 maart in première. Ik schreef erover voor Muziekvan.nu (De site is helaas offline gehaald.) 

About Thea Derks

I am a Dutch music journalist, specializing in contemporary music, and a champion of women composers. In 2014 I wrote the biography of Reinbert de Leeuw (3rd edition in 2020) and in 2018 I published 'Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht'.
This entry was posted in background, news and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s