Jeanne d’Arc in Vrijdag van Vredenburg

Vanavond klinkt het oratorium Jeanne d’Arc au bûcher van Arthur Honegger in de concertserie de Vrijdag van Vredenburg van AVROTROS op Radio 4. Markus Stenz leidt het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor, het Nationaal Kinderkoor en een keur aan solisten in dit indringende werk, dat vanwege zijn grootschaligheid niet vaak wordt uitgevoerd.

De laatste keer dat het door de omroepensembles werd uitgevoerd was in 1988. Toen dirigeerde Kent Nagano het Radio Symfonie Orkest, het Groot Omroepkoor en het Stedelijk Helmonds Concertkoor. Dit koor bestond uit jongens en meisjes van 10 tot 17 jaar oud.

Vandaag zingt het geheel uit meisjes bestaande Nationaal Kinderkoor, waarvan sommigen nog maar 9 jaar oud zijn. Ik bezocht gisteren een repetitie en vroeg wat ze vonden van de muziek en van Jeanne d’Arc. De reportage wordt vanavond uitgezonden op Radio 4, maar is ook hier te beluisteren.

Nationaal Kinderkoor 23-1-2014 MCO

About theaderks

Thea Derks is a Dutch music journalist, who studied musicology at Amsterdam University. She' specialized in contemporary music and always has an eye open for women composers. In 2014 she wrote the biography of Reinbert de Leeuw and in 2018 she published 'Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht'.
This entry was posted in news and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.