Rautavaara laat fluit dansen op de wind

Utrecht, 22-11-2013 – Vanavond brengt het Radio Filharmonisch Orkest het Fluitconcert Dances with the Winds van de Finse componist Einojuhani Rautavaara. Het betreft de keuze van solist Jacques Zoon, die dit stuk voor het eerst uitvoert. Hij koos hiervoor in de plaats van het oorspronkelijk geplande fluitconcert van Peter Schat, omdat hij daaraan wat negatieve herinneringen heeft.

DIGITAL CAMERA
Het concert van Rautavaara wordt geflankeerd door werken van Beethoven en Strauss, dirigent is Markus Stenz. Die houdt erg van Strauss, zo vertelde hij me afgelopen woensdag. Het concert vormt onderdeel van de omroepserie De Vrijdag van Vredenburg en wordt live uitgezonden door de TROS op Radio 4. Ik schreef erover voor Cultuurpers en sprak met Zoon en Stenz, de interviews zijn te beluisteren op de site van Radio4.

About theaderks

Thea Derks is a Dutch music journalist, who studied musicology at Amsterdam University. She' specialized in contemporary music and always has an eye open for women composers. In 2014 she wrote the biography of Reinbert de Leeuw and in 2018 she published 'Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht'.
This entry was posted in background, news and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.