Wereldpremière Theo Loevendie door broers Jussen

Thea Derks – Lucas Jussen – Theo Loevendie – Arthur Jussen, 30-9-2013 Hilversum

Utrecht, 2-10-2013 – A.s. vrijdag brengen Arthur en Lucas Jussen de wereldpremière van het speciaal voor hen gecomponeerde Together van Theo Loevendie, in de concertserie De Vrijdag van Vredenburg. Dit stuk voor twee piano’s vormt onderdeel van het debuutoptreden in deze serie van ensemble Ludwig, dat is opgezet door musici die hun baan verloren door de opheffing van de Radio Kamer Filharmonie afgelopen augustus.

Met dit concert geeft Ludwig een stevig visitekaartje af. Op het programma staan (jeugd)werken van Mozart en Beethoven, gespeeld zonder dirigent, onder leiding van concertmeester Joris van Rijn. Daarnaast klinkt dus : trol de wereldpremière van Together van Theo Loevendie en het Pianoconcert in G van Ravel, met Lucas Jussen als solist. Dit werk wordt gedirigeerd door de jonge Bas Wiegers.

Het concert wordt live uitgezonden door de TROS op Radio 4. Ik woonde een repetitie bij van Arthur en Lucas Jussen, die samen met Loevendie diens nieuwe stuk doornamen. Ik sprak daarnaast met Lucas over het concert van Rave en met Peppie Wiersma, artistiek leider van Ludwig. De reportage en de gesprekken werden uitgezonden in de live uitzending op Radio4.

About Thea Derks

I am a Dutch music journalist, specializing in contemporary music, and a champion of women composers. In 2014 I wrote the biography of Reinbert de Leeuw (3rd edition in 2020) and in 2018 I published 'Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht'.
This entry was posted in music, news and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s