Cultuur verdwijnt uit het publieke domein

Amsterdam, augustus 2013 In het afgelopen nummer van SPUIMagazine, een blad voor alumni van de Universiteit van Amsterdam, werd ik geportretteerd in de rubriek ‘Loopbaan’, samen met popjournalist Menno Pot. Beiden vertelden we over onze studie aan de UvA en wat deze voor onze loopbaan betekend heeft.

Het interview werd gemaakt door Han Ceelen, die mij vroeg naar de relevantie van cultuur in onze maatschappij. Naar mijn mening wordt deze steeds meer uit het publieke domein verdreven, waardoor ‘de gewone man’ er niet meer vanzelfsprekend meer mee in aanraking komt en hierdoor koudwatervrees kwijt.

Dat mensen niet open zouden staan voor kunst en cultuur vind ik een gotspe: presenteer iets ongebruikelijks met liefde en je krijgt het publiek wel degelijk mee. Lees hier het dubbelportret: spui-magazine-38-_loopbaan Thea Derks

Advertisements

About theaderks

I'm a Dutch music journalist, who studied musicology at Amsterdam University. I'm specialized in contemporary music and always have an eye open for women composers. In 2014 I wrote the biography of Reinbert de Leeuw and in 2018 I published 'Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht' in 2018.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.