Manfred Trojahn

Ik heb zojuist een fragment naar Youtube geüpload uit mijn gesprek met de Duitse componist Manfred Trojahn over zijn nieuwe stuk Contrevenir. Trojahn is hier te lande bekend van zijn opera Orest, die in december 2011 jaar bij De Nederlandse Opera in première ging. Ik schreef hier destijds over voor de website van Radio 4.

Contrevenir is opgedragen aan Hans Werner Henze (1926-2012) en Trojahn begon eraan op diens sterfdag, 27 oktober 2012. Net als Henze heeft Trojahn altijd geweigerd zich in een muzikaal keurslijf te laten dwingen.

Ik sprak met Trojahn op 6 december 2012 in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, tijdens de inleiding op een concert van Ensemble Modern, waarin de Nederlandse première van Contrevenir werd uitgevoerd.

About theaderks

Thea Derks is a Dutch music journalist, who studied musicology at Amsterdam University. She' specialized in contemporary music and always has an eye open for women composers. In 2014 she wrote the biography of Reinbert de Leeuw and in 2018 she published 'Een os op het dak: moderne muziek na 1900 in vogelvlucht'.
This entry was posted in background and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.