November Music vol multimedia

‘s Hertogenbosch 11-11-2012 – De aftrap van November Music afgelopen woensdag was een succes. Zoals eerder opgemerkt zoomt het festival ook dit jaar uitvoerig in op multimedia. Het duo Strijbos & Van Merwijk was al vaker te gast en kreeg die middag de Prins Bernhardcultuurprijs Noord-Brabant, uitgereikt door voormalig Concertgebouwdirecteur Martijn Sanders. ‘s Avonds trok hun voor het Amerikaanse strijkkwartet ETHEL gemaakte multimediaspektakel Cross Avenue veel publiek, de twee voorstellingen van Cloud-Messenger van Fred Momotenko waren zelfs geheel uitverkocht. 

Na afloop van het concert van ETHEL sprak ik met celliste Dorothy Lawson en zette het gesprek op  YouTube, geïllustreerd met beelden van de vier strijkers die Cross Avenue uitvoeren.

Dorothy Lawson & Thea Derks, Verkadefabriek Den Bosch, 7-11-2012

Ik schreef ook een recensie over de eerste avond voor Cultuurpers.

November Music wordt vandaag, zondag 11 november, afgesloten met een portretconcert van Michel van der Aa door Amsterdam Sinfonietta, dat afgelopen donderdag al in het Muizekgebouw aan ‘t IJ werd uitgevoerd. Bij de inleiding sprak ik met Michel van der Aa, o.a. over zijn veel geroemde multimediavoorstelling Up-Close, voor solocelliste, strijkorkest en video. Je vindt ook dit gesprek op YouTube, ditmaal slechts voorzien van een still uit de voorstelling.

Advertisements
This entry was posted in background. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s