Fred Momotenko: ‘We zenden te veel en luisteren te weinig’

‘s Hertogenbosch, 5 november 2012 – Het modernemuziekfestival November Music gaat a.s. woensdag van start en duurt tot en met  zondag 11 november. Zoals gebruikelijk geeft het ruim baan aan experimentele concerten en multimediale projecten. Zo wekt Horst Rickels met klankinstallaties historische ruimtes tot leven, manipuleren Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos live de klanken van het Amerikaanse strijkkwartet Ethel, en laten Dyane Donck en Evelien van den Broek een kroonluchter musiceren met behulp van muziekdoosjes. Van Michel van der Aa wordt het alom bejubelde Up-Close uitgevoerd, waarin een celliste een dialoog aangaat met haar eigen filmprojectie.

Speciaal voor November Music componeerde de Russisch-Nederlandse Fred Momotenko het multidisciplinaire Cloud-Messenger, waarin hij op basis van een oud Indiaas verhaal een aanklacht formuleert tegen de huidige sociale media, die volgens hem grote eenzaamheid creëren: ‘We zenden te veel en luisteren te weinig’, zegt hij hierover.

Het Blog eigentijds van de VPRO maakt elke dag opnames van de voorstellingen. Op hun verzoek sprak ik met Fred Momotenko, die op dit moment koortsachtig werkt aan de laatste loodjes van Cloud-Messenger. Je leest het hier: http://blog.eigentijds.radio4.nl/2012/11/november-music-we-zenden-te-veel-en-luisteren-te-weinig-fred-momotenko/

Het interview is ook te lezen op muziekvan.nu

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s